Aduan: Server website agak slow...

More
6 years 11 months ago #16879 by zekry88
Salam admin,

Saya amat berminat dengan info2 yang ada dlm laman web ni, tapi apa yg saya ingin komen ialah, tahap kelajuan server yg digunakan untuk website ini, mungkin bandwidthnya kecil n bila ramai yang melawat website ni ianya akan slow di kemudian hari. mungkin itu apa yg saya rasa. sy online guna unifi 10mbps. still slow. harap pihak admin dapat meningkatkan lagi tahap kelajuan website n bandwidth yg ada.

Jika ada salah silap pada kata2 di atas, harap dimaafkan.
Sekian terima kasih. Smoga website ini bertambah meriah lagi :D

Salam.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #17420 by en_asruL
slow ek, aku pakai maxis broadband 7.2mbps okey ja pn..

PE1234~nombor bertuahnyaaa...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #17854 by speedrider

zekry88 wrote: Salam admin,

Saya amat berminat dengan info2 yang ada dlm laman web ni, tapi apa yg saya ingin komen ialah, tahap kelajuan server yg digunakan untuk website ini, mungkin bandwidthnya kecil n bila ramai yang melawat website ni ianya akan slow di kemudian hari. mungkin itu apa yg saya rasa. sy online guna unifi 10mbps. still slow. harap pihak admin dapat meningkatkan lagi tahap kelajuan website n bandwidth yg ada.

Jika ada salah silap pada kata2 di atas, harap dimaafkan.
Sekian terima kasih. Smoga website ini bertambah meriah lagi :D

Salam.


Slow bukan pasal server. Tapi sebab board pakai Kunena/Joomla ( www.kunena.org/ ). memang berat sikit. Kalau pakai SMF, paling laju. Kunena dan PHP dekat2 sama ke'slow'an loading dia tu.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #18541 by fakri
Hoho Zek, terima kaseh atas feed back.

masalah utama sebenarnya adalah berpunca dari pakej hosting tu sendiri. aku amek pakej yg paling kecik skali, yg paling rendah requirementnya, yg paling ramai user account dlm server tu. tupasal kadang2 time waktu peak website ni bole jadi slow.

almaklumlah, website + server ni pon bukak guna duit poket sendiri, x mampu nak beli pakej2 yg besa. tp mmg ada pasang niat upgrade ke server yg lebih elok. tgk la camana nanti, mana tau bole guna duit tabung PPEOC.. :pinch:

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


The following user(s) said Thank You: despajero, limiey

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #18769 by despajero
slow pun slow la....asalkan maksud tercapai....hehehe

takpe kita terima seadanya....bila dah ade dana nanti...mesti leh bg yang terbaekk....

p/s: pelan2 kayoh...hehehe

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #18777 by fakri

despajero wrote: slow pun slow la....asalkan maksud tercapai....hehehe

takpe kita terima seadanya....bila dah ade dana nanti...mesti leh bg yang terbaekk....

p/s: pelan2 kayoh...hehehe


bro pyan desperajo, time browsing forum ni, selalu x kene error page kosong pastu ada status "memory exhausted" ? aku browsing jarang plak kene, dalam seminggu tu skali je selalunya..

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #18778 by despajero

fakri wrote:

despajero wrote: slow pun slow la....asalkan maksud tercapai....hehehe

takpe kita terima seadanya....bila dah ade dana nanti...mesti leh bg yang terbaekk....

p/s: pelan2 kayoh...hehehe


bro pyan desperajo, time browsing forum ni, selalu x kene error page kosong pastu ada status "memory exhausted" ? aku browsing jarang plak kene, dalam seminggu tu skali je selalunya..


Salam fakri....setakat ni....rasanya aku lum lg jumpa masalah tu...
...Maybe pc aku guna OS LinuxMint ko...sama gu Open Source agaknya...
Kalu slow tu ade lah...bila lepas submit komen...take time nak load...
kadang network kat opis aku pun xleh caya gak....hehe

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #18842 by fateh

despajero wrote:

fakri wrote:

despajero wrote: slow pun slow la....asalkan maksud tercapai....hehehe

takpe kita terima seadanya....bila dah ade dana nanti...mesti leh bg yang terbaekk....

p/s: pelan2 kayoh...hehehe


bro pyan desperajo, time browsing forum ni, selalu x kene error page kosong pastu ada status "memory exhausted" ? aku browsing jarang plak kene, dalam seminggu tu skali je selalunya..


Salam fakri....setakat ni....rasanya aku lum lg jumpa masalah tu...
...Maybe pc aku guna OS LinuxMint ko...sama gu Open Source agaknya...
Kalu slow tu ade lah...bila lepas submit komen...take time nak load...
kadang network kat opis aku pun xleh caya gak....hehe


yayayaya...

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: fakri
Time to create page: 0.323 seconds