Steering kete kalu lock kene pusing sampai 90° ke?

More
11 years 5 months ago #3945 by Ijoy
Salam otai2 PPEOC. just nk tanya. napa aku pnye stereeng keter kene pusing almost 90° br dia lock? bkn pusing skit je dh lock ke? br kuar kedai kot. dahla tu air utk wiper pun time tarik xkuar2. napa ek? kete br je kuar jumaat lepas. bila tanya dealer dia srh tunggu 1000km g servis br g tanya. huhuhu. mintak pendapat skit.
tenkiu.... ;)

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3949 by zactera

Ijoy wrote: Salam otai2 PPEOC. just nk tanya. napa aku pnye stereeng keter kene pusing almost 90° br dia lock? bkn pusing skit je dh lock ke? br kuar kedai kot. dahla tu air utk wiper pun time tarik xkuar2. napa ek? kete br je kuar jumaat lepas. bila tanya dealer dia srh tunggu 1000km g servis br g tanya. huhuhu. mintak pendapat skit.
tenkiu.... ;)


tak pasti jgk...jrg pakai stering lock ni...nt nk test....air wiper mgkn de problem....blh p SC check....xperlu tungu 1000k...de free g je tanye..free je :P

CyberSendikit™ Team®
The following user(s) said Thank You: Ijoy

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3951 by Ijoy

zactera wrote:

Ijoy wrote: Salam otai2 PPEOC. just nk tanya. napa aku pnye stereeng keter kene pusing almost 90° br dia lock? bkn pusing skit je dh lock ke? br kuar kedai kot. dahla tu air utk wiper pun time tarik xkuar2. napa ek? kete br je kuar jumaat lepas. bila tanya dealer dia srh tunggu 1000km g servis br g tanya. huhuhu. mintak pendapat skit.
tenkiu.... ;)


tak pasti jgk...jrg pakai stering lock ni...nt nk test....air wiper mgkn de problem....blh p SC check....xperlu tungu 1000k...de free g je tanye..free je :P


owh risau yeke? risau gak kang kene apa2 charge. huhuhu. tengkiu bro. ;)

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3959 by 4g9xtuner
try check kat sc...maybe semasa psg rotation tak kena

PPE0C 0498
The following user(s) said Thank You: Ijoy

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3971 by Ijoy

4g9xtuner wrote: try check kat sc...maybe semasa psg rotation tak kena


InsyaAllah. saya akan pi SC. tengkiu bro. :)

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3975 by 4g9xtuner
sama2...bila dh selesai kasi update kat sini yek hehe

PPE0C 0498

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3976 by Ijoy

4g9xtuner wrote: sama2...bila dh selesai kasi update kat sini yek hehe


hehehe. baikkkk. :lol:

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #4166 by Ijoy
:( aku dh pi SC Tlk Intan smlm sbb nk servis cukup seribu tu. dia ckp mmg semua Persona Elegance nk lock steering kene pusing almost 90°. tol ke? xrosak ke alignment kalu mcm tu ek?

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #4167 by SyIDi142

Ijoy wrote: :( aku dh pi SC Tlk Intan smlm sbb nk servis cukup seribu tu. dia ckp mmg semua Persona Elegance nk lock steering kene pusing almost 90°. tol ke? xrosak ke alignment kalu mcm tu ek?


yeke? ak rse cam tak jerk PE ak..just pusing sket jerk da ok da..

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #4169 by Ijoy

SyIDi142 wrote:

Ijoy wrote: :( aku dh pi SC Tlk Intan smlm sbb nk servis cukup seribu tu. dia ckp mmg semua Persona Elegance nk lock steering kene pusing almost 90°. tol ke? xrosak ke alignment kalu mcm tu ek?


yeke? ak rse cam tak jerk PE ak..just pusing sket jerk da ok da..


sbb ada lg sebijik PE warna sama mcm aku M Line Gak tp xtau la auto ke manual jd sama mcm aku gak. hurm... mushkil2.

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #4180 by arfaie
aku pusing skit je..xsmpi 90 kut

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #4183 by Eichi Katsu
kilas sikit je..maybe mksudnye dr stering tuh melintang pusing jd tegak..hehehe

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.115 seconds