DIY Car Audio...

More
8 years 4 months ago - 8 years 4 months ago #4761 by horizon_elegance

DIY audio PE anda senang...cuma kena tambah HI-LO adapter antara preamp dan HU.
Attachments:
Last edit: 8 years 4 months ago by horizon_elegance.

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4762 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic DIY Car Audio...

Ni diagram i buat sendiri...bezanyer yang ni ader premp. Contoh diy yang i buat sendiri pada PE saya.
Attachments:

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4769 by kenwai_88
Replied by kenwai_88 on topic DIY Car Audio...
tapi i tak nampak ada lubang untuk cucuk cable merah dan putih di belakang receiver PE saya... ada cara untuk connect cable itu???

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago - 8 years 4 months ago #4779 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic DIY Car Audio...

Bro...sebab tu kita nak pasang HI-LO adapter....wayar speaker(+ve/-ve) dari HU akan disambung pada HI-LO adapter .....HI-LO adapter tu ader RCA output socket so cable merah/putih(RCA) akan disambung dari socket ini ke preamp/amp mengikut diagram audio diatas.
Attachments:
Last edit: 8 years 4 months ago by horizon_elegance.
The following user(s) said Thank You: aliep007, kenwai_88

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #10401 by amierJLQ
Replied by amierJLQ on topic DIY Car Audio...
mcm best jer..terbaik tul..agak2..complete set..bape budget di perlukan

1 woofer
4 compenent..
apa lg yekk
4 channel amp
sound stream

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #10408 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic DIY Car Audio...
Bro usha barang Pegasus/Trans/Ameron....memang performance terbaik...
Belakang xperlu component set..boleh pasang midbass 2way pun cukup sebab position speaker belakang kan tinggi.
Pegasus component depan..Rm 300
Pegasus 2 way belakang..Rm 200
Pegasus Woofer 12 inch...Rm 300
Pegasus Amp 4 chnl Rm 400
Pegasu Amp 2 chnl(woofer) Rm 300
(budget Rm 1500)

Harga diatas lebih kurang jer...boleh dapat murah kalau pandai cari kedai...:evil:
The following user(s) said Thank You: amierJLQ

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #13944 by amierJLQ
Replied by amierJLQ on topic DIY Car Audio...
waaa..best best..suggestion kedai/...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago - 7 years 9 months ago #13969 by loki_J
Replied by loki_J on topic DIY Car Audio...
mau jugak.... :laugh: time to audio n ekzos plak....aminnnn
Last edit: 7 years 9 months ago by loki_J.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #14102 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic DIY Car Audio...
kat mudah.my ramai jual barang pegasus...beli barang then cari kedai acc yang kemas buat kerja...bayar upah psg... :evil:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #15440 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic DIY Car Audio...
Hi kawan2...dah lama saya cari jln penyelesaian untuk option on/off power amp...kalau player after market ade wayar REM...untuk on/off amp bile on radio. tapi player oem PE xde, terpaksa sambung pada ignition. akhirnye i dah jumpa ...kalau kawan2 tengok belakang player blaupunkt..diagram seperti dlm gmbr. anda cuma perlu sambungkan remote wayar power amp pada pin ke 5(antenna)..amp anda akan on bile anda on radio PE anda... :woohoo:
Attachments:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #15494 by personaEL
Replied by personaEL on topic DIY Car Audio...

horizon_elegance wrote: Hi kawan2...dah lama saya cari jln penyelesaian untuk option on/off power amp...kalau player after market ade wayar REM...untuk on/off amp bile on radio. tapi player oem PE xde, terpaksa sambung pada ignition. akhirnye i dah jumpa ...kalau kawan2 tengok belakang player blaupunkt..diagram seperti dlm gmbr. anda cuma perlu sambungkan remote wayar power amp pada pin ke 5(antenna)..amp anda akan on bile anda on radio PE anda... :woohoo:



info yg berguna! time ksh!!

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago - 7 years 8 months ago #15888 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic DIY Car Audio...
Ada sesiapa pernah mod player oem exora pada PE anda....cuma player exora xde USB...tapi ada bluetooth dan stering control...kalau player exora boleh dapat below rm300 boleh try DIY... :evil:
Last edit: 7 years 8 months ago by horizon_elegance.

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.301 seconds