license plate handle

More
10 years 1 week ago #21040 by zydy
license plate handle was created by zydy
salam kepada kwn2 ppeoc, nak tanya ada tak sesape yang dah pasang license plate holder ni,yang mcm evo tu,yang kat depan bumper tu,aku ada photoshop kan skit,
Attachments:

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 week ago #21045 by nAkAtA_88
Replied by nAkAtA_88 on topic Re: license plate handle
Aku tak pnah wat la kan....
Tpi bro...kalo ltak plate kat c2....
Nggu foglamp lak kan....
Pastu kalo kete mmg dpat dri kilang mmg dah siap tbuk dpan tu....
Ada lubang lak nnt kan....hehehe....
Just bg pndpat je bos....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 5 days ago #21064 by naset
Replied by naset on topic Re: license plate handle
btoi t.nnt nmpk pelik plk berbulang depan tu.klu custom made bumper ok kot

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 5 days ago #21073 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: license plate handle
lubang depan leh cover, taruk je sticker CF..cuma sekarang ni legal ke wat plate mcm evo tu?

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 5 days ago #21080 by Zailani
Replied by Zailani on topic Re: license plate handle
mcm menarik je aku tgok hihihi

PE ID : 0806.
Location : Kajang,Bangi,Semenyih,Putrajaya.
Contact : 013~22 33 11 5.
www.facebook.com/Zailani.PE806

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 3 days ago #21111 by zydy
Replied by zydy on topic Re: license plate handle

nAkAtA_88 wrote: Aku tak pnah wat la kan....
Tpi bro...kalo ltak plate kat c2....
Nggu foglamp lak kan....
Pastu kalo kete mmg dpat dri kilang mmg dah siap tbuk dpan tu....
Ada lubang lak nnt kan....hehehe....
Just bg pndpat je bos....


tak perlu lubang kan,kita pakai 3m jer,ada satu blog tu aku tgk inspira tu pakai papan tu,dia buh 3m jer...

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 3 days ago #21112 by zydy

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #21311 by mr.x
Replied by mr.x on topic Re: license plate handle
hai semua,sy bdk bru just nk selit skit...
ttg licence plate handle tu..
klau polis mybe xde pe2...janji de...
tapi jika JPJ mybe dia akn mnta ke tepi utk mnta autograf
sbb m'ubah dri spefikasi original...
sbb kwn sy kena saman sbb tukar tmpt no plate mcm evo...

just skit crita yg bleh share....

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago - 9 years 11 months ago #21313 by zydy
Replied by zydy on topic Re: license plate handle

mr.x wrote: hai semua,sy bdk bru just nk selit skit...
ttg licence plate handle tu..
klau polis mybe xde pe2...janji de..
tapi jika JPJ mybe dia akn mnta ke tepi utk mnta autograf
sbb m'ubah dri spefikasi original...
sbb kwn sy kena saman sbb tukar tmpt no plate mcm evo...

just skit crita yg bleh share....




klu mcm ni memang la salah der,klu mcm lancer evolution tu rasanya boleh
Last edit: 9 years 11 months ago by zydy.

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago - 9 years 11 months ago #21314 by zydy
Replied by zydy on topic Re: license plate handle

mr.x wrote: hai semua,sy bdk bru just nk selit skit...
ttg licence plate handle tu..
klau polis mybe xde pe2...janji de...
tapi jika JPJ mybe dia akn mnta ke tepi utk mnta autograf
sbb m'ubah dri spefikasi original...
sbb kwn sy kena saman sbb tukar tmpt no plate mcm evo...

just skit crita yg bleh share....



3 forms of vehicle registration number plate are allowed White letters and numerals fixed or embossed on a black frame.
1. White letters and numerals fixed or embossed on a black frame.
2. White letters and numerals fixed or embossed on a red frame for vehicles belonging to embassies, UN and the International Natural Rubber Association.
3.Black letters and numerals fixed or embossed on a white frame for taxis or hired cars.


ni jer yang ada dlm web jpj,takde pun kata tak boleh letak tepi,kiri ke kanan ker....
Last edit: 9 years 11 months ago by zydy.

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago - 9 years 11 months ago #21389 by mr.x
Replied by mr.x on topic Re: license plate handle

zydy wrote:

mr.x wrote: hai semua,sy bdk bru just nk selit skit...
ttg licence plate handle tu..
klau polis mybe xde pe2...janji de...
tapi jika JPJ mybe dia akn mnta ke tepi utk mnta autograf
sbb m'ubah dri spefikasi original...
sbb kwn sy kena saman sbb tukar tmpt no plate mcm evo...

just skit crita yg bleh share....



3 forms of vehicle registration number plate are allowed White letters and numerals fixed or embossed on a black frame.
1. White letters and numerals fixed or embossed on a black frame.
2. White letters and numerals fixed or embossed on a red frame for vehicles belonging to embassies, UN and the International Natural Rubber Association.
3.Black letters and numerals fixed or embossed on a white frame for taxis or hired cars.


ni jer yang ada dlm web jpj,takde pun kata tak boleh letak tepi,kiri ke kanan ker....


hmm,ok...
tp mmg member sy kena saman sbb letak no plate bkn dkat tmpt yg d'sediakn...
xtau la npe member kena saman....keta wt standard modified jer..cm bumper msih sama dr kilang cuma tambah lips jer..tp kena saman gak...
Last edit: 9 years 11 months ago by mr.x.

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.092 seconds