Kaca Foglamp Kabur

More
10 years 2 days ago #21164 by fakri
Kaca Foglamp Kabur was created by fakri
aku tgk orang lain punya foglamp lawa je berkilat kaca die. aku punya dah kabur , mungkin sbb kene pasir kene batu suma. camana nak kasi clear balik? adoi..

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 day ago #21189 by naset
Replied by naset on topic Re: Kaca Foglamp Kabur

fakri wrote: aku tgk orang lain punya foglamp lawa je berkilat kaca die. aku punya dah kabur , mungkin sbb kene pasir kene batu suma. camana nak kasi clear balik? adoi..

pkai yg ori ka yg aftermarket punya?

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 day ago #21193 by fakri
Replied by fakri on topic Re: Kaca Foglamp Kabur

naset wrote: pkai yg ori ka yg aftermarket punya?


amek PE M-Line.. ori punya time beli mmg dah ada.. huhu

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in to join the conversation.

More
10 years 20 hours ago - 10 years 20 hours ago #21203 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic Re: Kaca Foglamp Kabur
PE i x ada foglamp sal baseline :( , tapi ikut experiance dulu pakai wira 1.6 kalau lama2 memang kabur..cuba bersihkan tapi sama je..so last2 tukar yg baru..foglamp wira murah je tapi PE :ohmy:
Last edit: 10 years 20 hours ago by freedom_blue.

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 5 hours ago - 10 years 5 hours ago #21214 by Zaman
Replied by Zaman on topic Re: Kaca Foglamp Kabur
bro fakri...try polish la...tp xpasti la tuk kaca ada polish ke x...
aku ada jumpa 1 wbsite yg polish headlamp plastik punya lerr...

Polish headlamp
Last edit: 10 years 5 hours ago by Zaman.

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 5 hours ago #21215 by fakri
Replied by fakri on topic Re: Kaca Foglamp Kabur
Rasanya mcm nk kene tuka baru gak lah. Sbb die punya kabur tu sbb kaca die retak2 halus, susah nk nampak dgn mata kasar. Nak gosok polish kaca mmg x dpt la. Huhu. Rasanya kene beli baru pastu cepat2 tinted dgn clear punya plastic tinted. Nanti lain kali bile kabur blk, just replace die punya tinted je

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #21256 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Kaca Foglamp Kabur
foglight kaca yang ori tu pun kabur jugak? ish2.. memang kena tinted jugak ler

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #21277 by man black eagle
Sy punyePE asal mmg cerah kilat. Pasal mcm kaca, tp tukar after market sbb yg lama nye ade kesan retak, mcm nk pecah. Tukar aftermarket lg kabor.. X puas ati g kdai semula. Cine 2 kate pkai lama2 nti dia cerah. Tgk mcm plastik je. Smpi skg sama je. 2 pasal ingat nti free nk psg ccfl ring kt zoezen

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.119 seconds