air cond berdengung kt dlm..

More
9 years 11 months ago #20721 by are-mad
kat situ ke yg bunyi,,, t aku cek

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #20723 by adzmiration
ha ah try lah...kalau ada founding lain bgtau ek :laugh:

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #20727 by arfaie

arfaie-bleh tunjuk gmbar mn satu auto tensioner n acc belt.noob psl enjin nie.


sebelah kiri enjin, ada parts yang ada belting tu

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #21405 by keretaku
Salam Bro...nak tanya skit bro...aku punya aircon masalahnyee...bila ON jee..bunyii ''syyinngggggg''...bunyi siulan..kat dashboard.....lepas tu..aircon cepat sgt la ON OFF....setiap 5saat die ON..lepas 5saat lagi OFF....lepas tu enjin terasa berat sangat bila compressor ON....enjin jadi semput

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #21410 by Ridzs Wan
aku pun ada kes yg hmpir sma.bdngung xde..tp yg on-off tu.tp bkn krap sgt.biasa klo jadi pun msa bru on a/cond

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 10 months ago - 9 years 10 months ago #21415 by freedom_blue

arfaie-bleh tunjuk gmbar mn satu auto tensioner n acc belt.noob psl enjin nie.


sebelah kiri enjin, ada parts yang ada belting tu

Last edit: 9 years 10 months ago by freedom_blue.

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #21416 by freedom_blue

Salam Bro...nak tanya skit bro...aku punya aircon masalahnyee...bila ON jee..bunyii ''syyinngggggg''...bunyi siulan..kat dashboard.....lepas tu..aircon cepat sgt la ON OFF....setiap 5saat die ON..lepas 5saat lagi OFF....lepas tu enjin terasa berat sangat bila compressor ON....enjin jadi semput


Bunyi ni dari blower motor kat bawah dashboard..Dulu keta i pun sama je tapi lama2 hilang..bawak gi check kat SC je..

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #21417 by freedom_blue

aku pun ada kes yg hmpir sma.bdngung xde..tp yg on-off tu.tp bkn krap sgt.biasa klo jadi pun msa bru on a/cond


on off tu memang biasa..kalau condenser sejuk kipas mesti kickoff cepat..lagi2 kalau temperature adjustment dalam kereta dah adjust ke sejuk..

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.074 seconds