Speaker wire depan utk B Line

More
10 years 2 months ago #20269 by freedom_blue
Salam semua..Nak tanya utk PE B Line 2011 ada dtg skali wire utk speaker depan tak?? sal nampak ada slot utk speaker tapi x pasti ada wire original dah siap utk plug and play.. Malas nak hantar kedai buat wiring..x nak dia org buka2 semua brg sal masih baru..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #20282 by arfaie
wire ke speaker depan tak der bro. aku tarik wire baru gak..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #20294 by Auskywalker

arfaie wrote: wire ke speaker depan tak der bro. aku tarik wire baru gak..



ak nye pn b-line...

time ak pasang tinted,

ak suh kedai tu pasang speker dpan skali... kedai tu kata soket sume da ade, tinggal plug n play jer kata nye..

tp ak xtgk lak time dier pasang tu...


xtau la palk lau kdai tu tipu ak...

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #20337 by arfaie
aku pulak DIY, mgkn aku y tak jumpa :lol:

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 2 months ago #20358 by freedom_blue
thanks guys for the info..tanya SC diorg pun cakap x ada wayar kena tarik wire baru..so last2 hantar kat kawan i pasang tapi proses pasang memang lama sal kena bukak banyak barang hanya utk keluarkan player..pasang speaker ori je dapat dari forum low yat..lepas pasang bunyi memang puas hati.. :)

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 week ago #20982 by naset
wire mmg dah ada siap soket lg.aku just mod sendiri sambung wayar ke soket.mmg kemas.hehehe

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 week ago #21029 by ZacK_Ls
ada kacau warranty tak klu mau pasang speaker ni..sbab ada usik wayar2 ni sbab tuh tya....sori soalan newbie..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 week ago #21032 by freedom_blue
according to SC x kacau waranty..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 week ago #21036 by ZacK_Ls
ohh.. mmg niat nk pasang pon.. tak penah g sc lg..meter pon tak sampai 1k lagik.. :laugh:
kalau kita tambah power amp + woofer dan tukar speaker blakang yg sedia ada ni tak kacau warranty juga ker..?
sorii nubie sesangat nie.. :P

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 6 days ago - 10 years 6 days ago #21057 by danievora03
>> wire mmg dah ada siap soket lg.aku just mod sendiri sambung wayar ke soket.mmg kemas.hehehe <<

bang naset, katne wire punye soket tu? saya bukak pintu (belah kanan) hanya ada wire ke suis2 tingkap2 tu je...tempat speaker mmg kosong, plastik cover tu pun masih tak belubang lagi...'boleh bgtau atau tunjuk pic ke..nak DIY la bang..plz..tq...kereta baru je 107km..hahaha =)
Last edit: 10 years 6 days ago by danievora03.

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 6 days ago #21063 by naset

danievora03 wrote: >> wire mmg dah ada siap soket lg.aku just mod sendiri sambung wayar ke soket.mmg kemas.hehehe <<

bang naset, katne wire punye soket tu? saya bukak pintu (belah kanan) hanya ada wire ke suis2 tingkap2 tu je...tempat speaker mmg kosong, plastik cover tu pun masih tak belubang lagi...'boleh bgtau atau tunjuk pic ke..nak DIY la bang..plz..tq...kereta baru je 107km..hahaha =)

wayar tu dia xdak dlm pintu tu,dia ada kt celah pintu.kna godek ckit sbb dia ada dlm tiub getah.mmg susah ckit.sy nk amik gambar pn rs susah nak buka n pasang balik.huhu

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 6 days ago #21070 by arfaie
cantek bro! aku nk tunggu pic ko la..bru nk wat kt keta orang len senang skit

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.126 seconds