Ada Bunyi noise pada radio mode FMT,FM1-2,

More
11 years 4 months ago #4598 by are-mad
aku bru je bli kete persona elegance, masaalah nye apabile aku gune radio mode FMT utk dngr radio ade bunyi noise,, "sreekkk2" mcm line x clear,,time drive la, xsedap la nak dengar lau mcm ni, mcm ade gangguan dri sistem wiring, aku nak tanye korg nye ade masaalh mcm aku alami x????? :S

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #4601 by mr.is

are-mad wrote: aku bru je bli kete persona elegance, masaalah nye apabile aku gune radio mode FMT utk dngr radio ade bunyi noise,, "sreekkk2" mcm line x clear,,time drive la, xsedap la nak dengar lau mcm ni, mcm ade gangguan dri sistem wiring, aku nak tanye korg nye ade masaalh mcm aku alami x????? :S


aku ingat radio aku je yg ada masalah mcm ni,dan aku ingat frequency station yg bermasalah(line x kuat)..yg pelik nya kalu frequency station lain xde la pulak ganguan2 mcm tu :unsure: emmm.. maybe ada kaitan dgn setting sensitivity or ganguan system wiring utk antena xberapa bagus kot :P ada sapa2 yg buleh bantu? ;)

H-Line 1.6

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #4602 by are-mad
tu yg tak syok nye ni, mcm mane ni ade sape2 bleh selesaikan masaalah ni x?????, kalau buka aircond lg kuat bunyi gangguan pd mode radio, perhhh

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #4603 by arfaie
kalau bukak aircond lagi kaco? hmm mgkn wire antena kena pada bahagian yang bermotor...contoh dekat ngan motor blower..persona aku xtau, tp pajero aku dulu mcm ni la..aku tersalah tarek wayar, lalu dkt motor aircond, asal bukak aircond...mmg noise la kt radio

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #4604 by Ijoy
radio keter aku xclear gak tp time psg aircond xdela bising sgt. penyudahnye cucuk je USB trus lyn lagu. hehehehe

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #4608 by arfaie
apa kata korg try ketatkan antena radio tgk, xpn swap antena ngn member2 y ok

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #4611 by are-mad
aku nak bawa gi service center dieorg nak repair kan ke?, sbb bnde ni x berape jelas sangt masaalh nya, time drive n buka ekon je, nanti aku try buka tengok connection die, lau x ok jugak x tau nak wat pe, nak swap antenna xda member ar yg gune pesona

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #4616 by arfaie
ko citer je kt service advisor..bgtau channel apa y prob, pastu ckp bila buka aircond ada noise..pndaila diorg pikir

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #4617 by are-mad
nanti ar time aku service 1k aku bg tau sekali

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #4667 by Lionheart
sib baik radio aku ok :laugh:

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 5 days ago #7195 by wvahitam
kete aku pon kene cam tu gak la.aapa masalahnya radio ni?

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 5 days ago #7197 by are-mad
aku nyee masaalah ni pun x setel lg

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.143 seconds