Remember Me     Forgot Login?   Sign up  

Your prefered Sport Rims shop

More
12 years 6 months ago #15465 by wan3076
kedai tayar e.d..area seksyen 24 shah alam..kedai ade signboard besar dunlop.. rege rasenye cam ok la..wide range of rim yg taiwan.. kalo ori jepung cari kedai r-one racing kat area subang,depan sket dari summit.. banyak choice gak tapi rege bleh tahan la..hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 months ago #15587 by AizatWVW
aku ada cadangan kedai...mggu lepas sabtu aku g tukar sport rim....15 je...guna tayar asal..sbb baru..

taman dagang 8,ampang ( area hospital ampang..atas sikit... hospital belah kiri...trus lg...smpai petronas amik kanan )
ampang
nama kedai we automobile..
kedai ni buat trade in...dia inform aku..sebarang sport rim..any condition dia accpt...n utk sport rim 15..juz tmbh RM387 kot...aku rim besi..so dia xnk...siot je..haha..kena bwa balik...

kedai 2 tingkat...kat bwah juz tunjuk biasa je..korang naik tingkat 1...perhhhhhhh :woohoo: terbeliak mata aku tgk sport rim..penuh aras 1...mmng rambang mata...

kdai ni consider murah la..sama mcm harga kat klang/shah alam.

so aku buat kena cost RM730
new taiwan rim 15 RM620
lock nut rm70
tube besi 4xRM10 = RM40

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 months ago #15592 by epit

AizatWVW wrote: aku ada cadangan kedai...mggu lepas sabtu aku g tukar sport rim....15 je...guna tayar asal..sbb baru..

taman dagang 8,ampang ( area hospital ampang..atas sikit... hospital belah kiri...trus lg...smpai petronas amik kanan )
ampang
nama kedai we automobile..
kedai ni buat trade in...dia inform aku..sebarang sport rim..any condition dia accpt...n utk sport rim 15..juz tmbh RM387 kot...aku rim besi..so dia xnk...siot je..haha..kena bwa balik...

kedai 2 tingkat...kat bwah juz tunjuk biasa je..korang naik tingkat 1...perhhhhhhh :woohoo: terbeliak mata aku tgk sport rim..penuh aras 1...mmng rambang mata...

kdai ni consider murah la..sama mcm harga kat klang/shah alam.

so aku buat kena cost RM730
new taiwan rim 15 RM620
lock nut rm70
tube besi 4xRM10 = RM40

Bro, buh gambar rim, nak tengok. Nak buat ilham masa akan datang B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 months ago #15599 by AizatWVW
nk upload gambar keta lom smart lg la bro..hehe..bru siap tinted n sport rim je..next target bulan depan nk boh bodykit PE...baru upload..nmpak best sikit..hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 months ago #15600 by SLeePiNG-PiSToN
Kalau nak rim jepun baru..try cari kat :

- Hup Shun Sunway (Sign Board Falken) & Taman Mayang
- Ban Hooi Klang (arah ke Kapar - Sign Board GoodYear) - Ban Hooi ni distributor, klu ada model yg berkenan tp xda stock leh suruh dia order

Kalau 2nd byk kat hafkat lar...kat Sunway tu pun ada kedai yg bawak masuk rim japan jer..

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #17109 by mn.afie

SLeePiNG-PiSToN wrote: Kalau nak rim jepun baru..try cari kat :

- Hup Shun Sunway (Sign Board Falken) & Taman Mayang
- Ban Hooi Klang (arah ke Kapar - Sign Board GoodYear) - Ban Hooi ni distributor, klu ada model yg berkenan tp xda stock leh suruh dia order

Kalau 2nd byk kat hafkat lar...kat Sunway tu pun ada kedai yg bawak masuk rim japan jer..


Kedai Papan, Kedai GoodYear dekat Danau Kota, Kedai dekat balai polis seksyen 1 wangsa maju...

setaw aku, yg paling murah kat kedai yg dekat wangsa maju nih..aku beli dulu kat kedai papan, rim 17" dlm 850 tp kat wangsa maju nih rim same 830 je..price pn fix..

kalau nk byk pilihan, gi lat kat danau kota nih..harge pn bole thn jgk..biasenye tea MyVi buat kat sane..panel utk myvi club..murah n banyak pilihan :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 8 months ago #22036 by Harisuddin
Just nak share ngn korang...kedai dkt Shah Alam...sek 24...

Harga reasonable...aritu angkat SSW (stanford) Made in Thailand...

Berat boleh tahan, separuh dari berat Rim aloi PE.. (berat rim aloi PE - 8.2kg/pc)

Bukanla kedai termurah...tp boleh jenguk2 kalo nk tukar...

Shop location & tyre

Branch: Dunlop (Rim) outlet
4 - 10, Jalan Bawang Merah 24/36, 40300, Section 24, Shah Alam.
website : www.edtyre.com/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.486 seconds