Bunga tayar belakang "makan" dalam

More
10 years 4 months ago #13269 by naset
Salam..aku nak tanya ckit..kenapa bunga tayar belakang PE aku dia hnya makan sebelah dalam?Klu luar ok je..terjadi kt dua2 belah tayar..aku dah wat alignment n balancing dah.. :(

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #13277 by azeotrope
terlebih pam angin ni... biase baper bro?

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #13285 by Kunan8496

Salam..aku nak tanya ckit..kenapa bunga tayar belakang PE aku dia hnya makan sebelah dalam?Klu luar ok je..terjadi kt dua2 belah tayar..aku dah wat alignment n balancing dah.. :(


kalau makan sebelah, chamber la..masa buat alignment balancing,ade buat chamber sekali x?

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #13286 by naset

terlebih pam angin ni... biase baper bro?

aku rasa bkn sbb angin :)

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #13287 by naset

Salam..aku nak tanya ckit..kenapa bunga tayar belakang PE aku dia hnya makan sebelah dalam?Klu luar ok je..terjadi kt dua2 belah tayar..aku dah wat alignment n balancing dah.. :(


kalau makan sebelah, chamber la..masa buat alignment balancing,ade buat chamber sekali x?

aku pn rasa cmtu jgk..kna ejas chamber ke bro?

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #13352 by Kunan8496
kalau boleh cuba la ejas chamber sekali..kalau ko xpenah buat,tayar depan kene tambah skru chamber yg boleh ejas..harga antara 30-50 (SATU) depend pada kedai so kalau 2 around 60-100 la..belakang xpayah tambah skru sbb belakang punya boleh ejas..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #13353 by loki_J

kalau boleh cuba la ejas chamber sekali..kalau ko xpenah buat,tayar depan kene tambah skru chamber yg boleh ejas..harga antara 30-50 (SATU) depend pada kedai so kalau 2 around 60-100 la..belakang xpayah tambah skru sbb belakang punya boleh ejas..



aritu den tukar rim sukan...kena edjas chamber..so tambah 2 skru leh adjust2 n dia edjas balik chamber belakang total RM130...better buat rotation rim tayar sekali....and check balik lepas 10K nnti...so tayar akan lebeh terjaga kot...:)

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #13360 by arfaie
rim standard ke dh tukar?

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #13392 by SLeePiNG-PiSToN
kreta da lowered ke bro?

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #13398 by Eyjat
biasa kerata persona SC tak kan sentoh alignment, dorg akan buat ballancing je, tapi kalau diperhati kan dari bawah kenderaan memang ade, try edjust dulu, mane tau boleh manselesaikan masalah....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #13435 by arfaie
standard chamber blkg bukan fix chamber ke? aku rasa xleh adjust kut..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #13442 by loki_J

standard chamber blkg bukan fix chamber ke? aku rasa xleh adjust kut..


aku pon xusre paie...mase dorg check chamber tuh anak buah aku meragam...so terlepas pandang...

tp sebelum dia nk adjust dia da check..katenye..belakang PE nye chamber leh adjust2..depan x boleh tu yg dia suggest psg skru chamber leh edjas2....xtau la aku kena tipu jek..ahaha...sbb mase nk psg rim aku xtpk psl chamber ni..nk ty kt forum tp da de kt kedai so cm biar jela...huhu..or maybe ade kt h-line je kot..sbb h-line belakang pon pakai disc brake kn..x sure xsure.. :blink:

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.111 seconds