Pro-Ride Sport absorber + Sport spring

More
10 years 10 months ago #14998 by mn.afie
Salam PPEOCians,
Ingat nak pakai adjustable tp bile tengok poket nmpak cam kering je nih.. :evil: so, ade sape2 yang pakai absorber n spring brand nih x? ade sape2 bole bg pendapat? berbaloi ke x ni? kos dalam berape ye?

Tenkiu :kiss:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #15033 by epit
Salam geng :)
Ce tengok ni www.mudah.my/Spring+sports+persona+R3-11837208.htm
Menurut si penjual, x keras sgt, tapi lowered. ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #15036 by fizee05
ini kalu nek ramai, cm sagat je...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #15038 by epit

fizee05 wrote: ini kalu nek ramai, cm sagat je...

Yep, mmg sagat, sebab nya digandingkan absorber standard yg lembut, kalau keras x sagat :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #15043 by mn.afie

epit wrote: Salam geng :)
Ce tengok ni www.mudah.my/Spring+sports+persona+R3-11837208.htm
Menurut si penjual, x keras sgt, tapi lowered. ;)


aku da buat review dah spring r3 nih..keras sikit je dr spring biase..still sagat klu pakai..aku ade tanye org LYN yg da pakai spring nih..same je,,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #15044 by fizee05
simpan RM dulu bro... sbr sket. cukup duwit, angkat adjustable terus... bru puas ati....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #15045 by epit

mn.afie wrote:

epit wrote: Salam geng :)
Ce tengok ni www.mudah.my/Spring+sports+persona+R3-11837208.htm
Menurut si penjual, x keras sgt, tapi lowered. ;)


aku da buat review dah spring r3 nih..keras sikit je dr spring biase..still sagat klu pakai..aku ade tanye org LYN yg da pakai spring nih..same je,,

Hehe keras sikit jek kan, depa ada tambah buffer getah tu kalau x nak sagat. Tapi lama kelamaan akan lembut balik, paham2 getah kan bro, lama mana nak keras nya :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #15047 by mn.afie

epit wrote:

mn.afie wrote:

epit wrote: Salam geng :)
Ce tengok ni www.mudah.my/Spring+sports+persona+R3-11837208.htm
Menurut si penjual, x keras sgt, tapi lowered. ;)


aku da buat review dah spring r3 nih..keras sikit je dr spring biase..still sagat klu pakai..aku ade tanye org LYN yg da pakai spring nih..same je,,

Hehe keras sikit jek kan, depa ada tambah buffer getah tu kalau x nak sagat. Tapi lama kelamaan akan lembut balik, paham2 getah kan bro, lama mana nak keras nya :)


so alang-alang cari je la sport spring yg ok sikit..keras sgt ke sport spring nih? aku nak cr adjustable tp bos aku ckp x best pn..die pakai TITAN hi lo soft hard pn same je keras...zzz

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago - 10 years 10 months ago #15049 by epit

mn.afie wrote:

epit wrote:

mn.afie wrote:

epit wrote: Salam geng :)
Ce tengok ni www.mudah.my/Spring+sports+persona+R3-11837208.htm
Menurut si penjual, x keras sgt, tapi lowered. ;)


aku da buat review dah spring r3 nih..keras sikit je dr spring biase..still sagat klu pakai..aku ade tanye org LYN yg da pakai spring nih..same je,,

Hehe keras sikit jek kan, depa ada tambah buffer getah tu kalau x nak sagat. Tapi lama kelamaan akan lembut balik, paham2 getah kan bro, lama mana nak keras nya :)


so alang-alang cari je la sport spring yg ok sikit..keras sgt ke sport spring nih? aku nak cr adjustable tp bos aku ckp x best pn..die pakai TITAN hi lo soft hard pn same je keras...zzz

X keras pon bro, sama ja rasa mcm spring stendet, cuma lowered ja.. Lowered 2 jari di tyre dpan antara makgard dan 3 jari di tyre belakang, ni tuk spring GAB, kalau r3 pon lebih kurang je. Hehe sy tau pon sebab ada mmber2 yg PE dan pakai spring berbeza2 :) . Dan aku pulak baru pakai edjastable Tein sekenhen ja :blush: , mmg keras, sesuai tuk user yg hardcore pantang jumpa koner :)
Last edit: 10 years 10 months ago by epit.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #15136 by mn.afie

epit wrote:

mn.afie wrote:

epit wrote:

mn.afie wrote:

epit wrote: Salam geng :)
Ce tengok ni www.mudah.my/Spring+sports+persona+R3-11837208.htm
Menurut si penjual, x keras sgt, tapi lowered. ;)


aku da buat review dah spring r3 nih..keras sikit je dr spring biase..still sagat klu pakai..aku ade tanye org LYN yg da pakai spring nih..same je,,

Hehe keras sikit jek kan, depa ada tambah buffer getah tu kalau x nak sagat. Tapi lama kelamaan akan lembut balik, paham2 getah kan bro, lama mana nak keras nya :)


so alang-alang cari je la sport spring yg ok sikit..keras sgt ke sport spring nih? aku nak cr adjustable tp bos aku ckp x best pn..die pakai TITAN hi lo soft hard pn same je keras...zzz

X keras pon bro, sama ja rasa mcm spring stendet, cuma lowered ja.. Lowered 2 jari di tyre dpan antara makgard dan 3 jari di tyre belakang, ni tuk spring GAB, kalau r3 pon lebih kurang je. Hehe sy tau pon sebab ada mmber2 yg PE dan pakai spring berbeza2 :) . Dan aku pulak baru pakai edjastable Tein sekenhen ja :blush: , mmg keras, sesuai tuk user yg hardcore pantang jumpa koner :)


keras sgt tu yg x best tu..hehe..dapat keras sikit je ok la..asalkn x sagat..tayar depan yg sagat tu sakit tu..adui la..tayar x sampai sebulan da makan da.. :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #15138 by loki_J
so far la kan..aku pakai 17 ok jek...sport spring IMP jek...tayar 205/45....xkeras sgt cm yg aku pikirkan mase awal2 nk tukar dulu...xsagat bile jalan kt highway n lalu kt bump....

cume sagat mase aku pecut kt LDP kt putrajaya..tu pon sbb aku laju n jalan dia beralun2...org2 putrajaya mesti rase alunan tuh...ahaha..

papepun..aku rebiu tuk proride terbaik gak tuk PE ni...sebenarnye memang aku nk pakai proride ni tp kedai sport rim tu xde...so aku sebat je mane ade lepas review ok...:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #15272 by mn.afie

loki_J wrote: so far la kan..aku pakai 17 ok jek...sport spring IMP jek...tayar 205/45....xkeras sgt cm yg aku pikirkan mase awal2 nk tukar dulu...xsagat bile jalan kt highway n lalu kt bump....

cume sagat mase aku pecut kt LDP kt putrajaya..tu pon sbb aku laju n jalan dia beralun2...org2 putrajaya mesti rase alunan tuh...ahaha..

papepun..aku rebiu tuk proride terbaik gak tuk PE ni...sebenarnye memang aku nk pakai proride ni tp kedai sport rim tu xde...so aku sebat je mane ade lepas review ok...:)


owh..bro cume tukar spring ke? x tukar absorber sekali? aku da buat review, aku tgk pro ride nih keraas 30% dr normal spring je..kalau IMP lak camne? same gak ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.166 seconds