Kongsi same2 leh??

More
10 years 8 months ago #16244 by rafleefaza85
Aku drive kete dlm 140-150 bile aku brek aku pye stereng gegar kuat plak...siap ade bunyik lg...
korang de pe2 cadangak ntak bro..ples kongsi dgn aku..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #16264 by Fuad Ended
Replied by Fuad Ended on topic Re: Kongsi same2 leh??
adakah disc brake bengkok??? dah check ngn SC??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #16270 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Kongsi same2 leh??
dh tukar sport rim? kalau rim standard refer ngn SC balik..kalau dh tukar, cuba check balancing tak pun wheel spacer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #16286 by rafleefaza85
Replied by rafleefaza85 on topic Re: Kongsi same2 leh??
rim standard bro..aku smlm dah pg check dgn SC maybe disk bengkok. thanks n to all member klu de ape2 idea lg psl ni bgtau k.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #16287 by rafleefaza85
Replied by rafleefaza85 on topic Re: Kongsi same2 leh??
dah smlm aku check SC so diorg ckp disk bengkok. Maybe next week aku anta blik SC tukar baru sbb still under warranty. Thanks bro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #16310 by Fuad Ended
Replied by Fuad Ended on topic Re: Kongsi same2 leh??

rafleefaza85 wrote: dah smlm aku check SC so diorg ckp disk bengkok. Maybe next week aku anta blik SC tukar baru sbb still under warranty. Thanks bro


hah.. kan... dah ade member2 kene pon.. kalau nak info cepat.. post kat wall Fb skali.. ramai yg leh respon cepat coz skarang FB connect direct to mobile.. B) post kat region page skali OK.. masalah kete jgn pandang ringan sbb membabitkan nyawa kan... lg cepat tau problem lg cepat solve so lg selamat... OK.. claim slagi leh claim... :)

tips skit.. just sharing.. 1. jgn basuh or simbah air time disc panas.. sbb besi tuh akan memngembang time panas.. bila anda simbah air secara mendadak suhu disc akan turun dan merubah struktur disc ( bengkok)
2. disc baru yg bercalar / bergaris disebabkan pad brake jgn sesekali anda skim (meratakan disc) kerana ini akan menipiskan disc anda. Kesannya disc mudah bengkok dan disc akan jd cepat panas dan brake anda tidak cengkam bila terlalu panas.

harap membantu.

bro g SC mane?? opp.. bri ke sis?? sory laa tgok name kompius.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #16358 by gooey
Replied by gooey on topic Re: Kongsi same2 leh??
Salam bro2 sekelian... aku pnye kes terpencil kot... disk brake depan belah kanan ada bunyi bnda bergesel kalo naik 100 keatas... kalo naik pelan 60 xde bunyi plk... tp bunyi tu hilang jap bile aku brake...then bnyi tu ada balik.... huhu. agak2 ape yg problem eh???? tayar n rim stendet kilang lg...this weekend baru nak pi buat inspection... :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago - 10 years 8 months ago #16367 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic Re: Kongsi same2 leh??
bro, masalah yg aku mmg da kne nih..siap 2x claim warranty dlm 2 bln sbb bende nih..ahahahaaa..actually kalau dgr, mmg rase cam brake disk depan, tp dalam kes aku brake disk depan mmg xde problem..cam bro nih ckp, nk komfemkan just siram ngan air panas bg kotoran2 and abuk yg melekat tu ilang..tp klu ade bunyi lg, sah la cam kes aku..

kes aku nih sbb brake pump blkg xleh bukak full bile braking..sbb tu bunyi semacam je bile brake laju..bunyi cam tat tat tat tat tat tatttttt....gi la servis centre yg ok mcm world care care (proton servis centre), da tukar sport rim pn xpe..still bole claim warranty n kawtim..

edit: aku mmg promot kat SC nih, sbb semua pekerja kat sane cine, tp baik2 je orgnye..senyum x penah berenti..ape tanye semua jwb..bwk kete kite mase test pn penuh berhemah..

+ yg paling penting diorang x bising kalau bwk minyak itam n brg2 spare part sendiri.. :woohoo:
Last edit: 10 years 8 months ago by mn.afie.
The following user(s) said Thank You: gooey

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #16439 by Ahmad_Kamal_Izardy

gooey wrote: Salam bro2 sekelian... aku pnye kes terpencil kot... disk brake depan belah kanan ada bunyi bnda bergesel kalo naik 100 keatas... kalo naik pelan 60 xde bunyi plk... tp bunyi tu hilang jap bile aku brake...then bnyi tu ada balik.... huhu. agak2 ape yg problem eh???? tayar n rim stendet kilang lg...this weekend baru nak pi buat inspection... :(


gooey, cmna da wat inspection ka..aku rasa cam sama ja kes kita ni....ada bunyi krik..krik..krik... ke??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #16485 by gooey
Replied by gooey on topic Re: Kongsi same2 leh??

Ahmad_Kamal_Izardy wrote:

gooey wrote: Salam bro2 sekelian... aku pnye kes terpencil kot... disk brake depan belah kanan ada bunyi bnda bergesel kalo naik 100 keatas... kalo naik pelan 60 xde bunyi plk... tp bunyi tu hilang jap bile aku brake...then bnyi tu ada balik.... huhu. agak2 ape yg problem eh???? tayar n rim stendet kilang lg...this weekend baru nak pi buat inspection... :(


gooey, cmna da wat inspection ka..aku rasa cam sama ja kes kita ni....ada bunyi krik..krik..krik... ke??


yup, bnyi mcm bnda bergesel..aku x tau nk describe cam mana kt sini... :laugh:
btw, aku belum sempat nk pegi SC sbb bz....lg pn dh x bunyi dh skang....pelik plk rasa...tp aku rasa pnca dia mgkn mcm bro mn.afie ckp tu... sbb tyme servis 15K dlu aku ada suruh diorang adjust handbrake sikit sbb x brapa grip... lepas adjust trus bnyi mcm aku cite tu...skang milage 18K x nk bnyi plk...ntah2 dh haus kot..huhu. :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 8 months ago #16530 by Ahmad_Kamal_Izardy
uik..ada ka bro mn.afie cakap pasal handbrake tu..emm alamak aku pun penah mintak sc adjust handbrake gak aritu..aah la, pstu ada bunyi cam benda bgesel tu..sebab tu kah??? huhuhu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.144 seconds