How to lowered your car?

More
10 years 9 months ago #10834 by epit
Replied by epit on topic Re: How to lowered your car?
Kereta baru ke? kalau baru sedap, sebab absorber x lembut lagi, terasa juga lowered, yg pasti stability best. Tapi pendapat sy, nak try2 tu boleh la. Kalau jangka masa lama, baik bro tuka adjustable Fully Adjustable

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #10999 by horizon_elegance
I nak pasang GAB sport absorber + GAB spring rate 6k depan 4k belakang. Sesiapa pernah pasang? ada review pasal performance? Harga?

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #11003 by mn.afie

I nak pasang GAB sport absorber + GAB spring rate 6k depan 4k belakang. Sesiapa pernah pasang? ada review pasal performance? Harga?


bro pakai rim sukan saiz pe?

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #11009 by horizon_elegance
Masih standard..plan nak psg 16"..tayar 205/50...atau 215/50...

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #11015 by mn.afie

Masih standard..plan nak psg 16"..tayar 205/50...atau 215/50...


kalau begitu, sy pn nk tggu pe yg org reply utk GAB yg saudara cakap tu..keh3 :evil:

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #11017 by horizon_elegance

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 7 months ago #15271 by sepanbab sekuerpent
dulu zaman gune kete wira mmg aku gatal2 gak nak pakai sport spring ni tapi bile dah pakai efek pakai sport spring + kete dah lowered masalah yg akan timbul spt drive shaft cepat kong,alignment pun lari,kene pakai skru adjustable chamber plak,bawah kete berlekuk2, oil sump pecah kat jalan tetibe plak ade batu n langgar jer sbb tak smpt nak elak..
yang tak leh tahan lalu kat bumper bunyi seret 'krekkkkkkk' hadoiii...hahaha
tapi bab konering2 mmg best.. :laugh:

PE1209 - southern region
FB : Key Pad Lock

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #15466 by wan3076
baru je pakai proride nye spring..baru x baru gak la.. so far ok..x keras sgt,still relevan utk comfort n sporty mode..huhu tapi biler dah bace2 dalam thread ni nampaknye kene sarung sport absorber skali la gamaknye..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #16012 by ijai
Replied by ijai on topic Re: How to lowered your car?
adjustable GAB hi low soft hard ownssss :P

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #16037 by horizon_elegance
Sport absorber berapa 1 set? Brand GAB/Proride/APM....brand lain..boleh review harga dan performance?

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #16921 by amd
Replied by amd on topic Re: How to lowered your car?
lau nk yg terbaik.. vari yg blh service..
tp yg blh service ni mahal ckt laa..
mmg ade adjstble dlm 5-600..tp xblh blh..
mn la tau kan.. pakai2 licking plak.. trus kene tukau baru ler.. huhuhu..
stakat ni ade kwn pakai HWL.. sempoi gak.. slesa.. dpn 6k blkng 4k..
tp bg yg pakai rim17 saiz taya 225/45 bawa penumpang 2/3 org(bergantung pada saiz badan...)
akan sagat taya bila jalan beralun atau meredah bonggol..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #17395 by WR10
Replied by WR10 on topic Re: How to lowered your car?
selepas baca rewiew otai2 ni,nampaknya..terpaksa la aku pakai yg standard.. :( aku ulang alik terengganu-johor setiap cuti sek, kalau pakai spring sport mau tercampak keluar madam aku.. :P

ada cadangan tak utk keselesaan perjalanan and yet sedap utk cornering?
PE aku beli bulan 4 aritu,sekarang dah 30k jalan :laugh:

PE1486-Johor-Terengganu

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.101 seconds