Alarm..

More
11 years 3 months ago #5773 by zactera
Replied by zactera on topic Re: Alarm..

RinGGoStaR wrote: Ni Gambarnye..







Info :

Price : RM 450

NEW MODEL
SPECIAL OFFER!!!

* Keyless Entry
* Engine Start Button
* Close Window Automatically
* Automatic Headlamp(Upgrading)

- Automatically Lock/Unlock The Door When The Driver is Leaving/approaching The Car
- The Engine Can Only Be Starter If The Transmitter Is Inside The Car
-Keyless Rearming Function
- Intelligent Anti-Hijack Function With ID Detection
- Power Saving Design,Long Life Span Of The Transmitter Battery
- Personal Emergancy Override Code Programmable
- Passive Keyless Entry
- Active Arming/Passive Arming Selectable
- Remote Trunk Release
- Match Central Locking System

Walk Away From The Car Over 2 Meter,It Will Arm/Disarm The System Automatically

Made In Taiwan
For 1 Year Warranty

Illusion Audio Marketing(Area Kepong)


dh de yg psg ke? sesuai dgn persona ke? kn xblh bukak pintu plak kan pas install? :whistle:

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #5793 by RinGGoStaR
Replied by RinGGoStaR on topic Re: Alarm..
blom ade lagi.. tapi sy memang rase nak pasang ni.. die ade due option sama ade kite bukak sendiri ngan picit remote alarm tu atau kite dekat dgn kereta die akan bukak sendiri.. kalau kite jarak 2 meter dari kete die akan tutup sendiri.. tapi tuk keselamatan elok time tutup tu picit jek kat remote tu.. hehe..

nanti kalau dah pasang sy bagi review kat sini.. :)

~RinGGoStaR (PE705)~

~WVG7565~BoBo~

~Brotherhood Forever~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #6006 by mamaty
Replied by mamaty on topic Re: Alarm..
Salam... berkesinambungan dari psoalan ttg alarm sistem nih. Mcmne dgn warranty dr pihak proton? adakah warranty akan void kalau kite tukar alarm ni? :ohmy:

Mat
BKV5387
PE790

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #6014 by RinGGoStaR
Replied by RinGGoStaR on topic Re: Alarm..
Maybe warranty akan void.. Sebab pasang alarm ni dah tentu2 akan kacau wiring stended.. Jadi kalau ape2 berlaku berkaitan wiring pihak proton takkan tanggungjawab.. Diorang akan salahkan kite sbab usik barang2 yang still ade warranty.. :)

~RinGGoStaR (PE705)~

~WVG7565~BoBo~

~Brotherhood Forever~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #6018 by mamaty
Replied by mamaty on topic Re: Alarm..
mcmne plak dgn warranty barg2 yang lain ekk. :lol: Void jg ke? risau jg lar kan, warranty lima tahun tuh... tapi syarat2 ketat lar plak...:angry:

Mat
BKV5387
PE790

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #6026 by RinGGoStaR
Replied by RinGGoStaR on topic Re: Alarm..
tgk jugak ape yang kite usik.. macam wiring kite usik kire wiring punye warranty void la.. dealer proton ckp kat aku kalau pasang fog lamp kat bline pon maybe akan kacau warranty wiring dari proton.. tu terbantut nak pasang fog lamp tu..

kalau tuka sport rim maybe akan kacau warranty suspension.. camtu la rule2 diorang yang aku tau la.. :)

~RinGGoStaR (PE705)~

~WVG7565~BoBo~

~Brotherhood Forever~
The following user(s) said Thank You: mamaty

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 2 months ago #6028 by mamaty
Replied by mamaty on topic Re: Alarm..
Hmmm....

Ni yang kena pikir byk kali ni... stended gaban je lar PE aku ni kot.... :S

Mat
BKV5387
PE790

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago - 10 years 6 months ago #17957 by Juwita Ayu
Replied by Juwita Ayu on topic Re: Alarm..
i think alarm yg ringgo ckp tu 2 way alarm kot.. dulu saya penah pasang.. (masa kat kete lama) ... tp dah lupa lah brand dia.. ingat ujung2 tu hawk ke.. 2 way alarm ni selain protect kete dari dipecah masuk ( ketuk sikit jer confirm alarm munyik).. ada jgk dual function leh hidupkan enjin kete dari jauh.. maksudnya.. pagi2 nk gi keje tak susah la nk gi parking nk panas kan kete dulu.. biasa dia hidup sendiri.. lepas 3-4 minit.. kalau tak aktifkan kunci.. dia mati sendiri..

teringin nk psg 2 way alarm ni.. tp member ckp jgn sb effect kat enjin (dia kata sb pesona guna enjin campro - kurang pastilah apa kena mengena enjin campro dgn alarm ni) and akan effect warranty jgk...

range price sama.. dalam 450 -500 laaa.. dulu penah buat kat kajang.. area hiway grand saga tu..

so, nk mintak pendapat jgklah... patut ke tidak... maklum lerr.. kurang percaya sikit ngn alarm standard ni...
Last edit: 10 years 6 months ago by Juwita Ayu.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago - 10 years 6 months ago #17961 by fizee05
Replied by fizee05 on topic Re: Alarm..
belom penah dgr lg la persona org curik... tp slalu org yg curik keta nie, org yg jual alarm tu jgk... :whistle:
Last edit: 10 years 6 months ago by fizee05.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #17962 by nAkAtA_88
Replied by nAkAtA_88 on topic Re: Alarm..
Masuk akal gak tu....
Hehehe...

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #17963 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic Re: Alarm..
Problem 2 way alarm, remote dia mahal giler kalu nak kena ganti.kalu kena masuk air memang nagis ler.
Memang ade member yg pkai 2 way nie, awal2 memang syok gler, bleh buat mcm2 dgn remote aje. Tapi lama cket, remote punyer lcd dh xbape terang, dll lagi. Nk ganti remote aje dah dekat RM200.Remote ade LCD kan...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #17972 by Juwita Ayu
Replied by Juwita Ayu on topic Re: Alarm..
khibrahi...
biasa utk 2 way alarm kita dapat 2 set remote.. satu lagi tu utk spare.. so far takde masalah cuma dia kuat makan bateri sikit laaa.. tp setakat batery AAA tu apalah sangat kan? kalau utk manusia2 yg sangat careless mcm saya sesuai la kot pakai.. slalu sgt terlupa nk lock kete..

so far, takde masalah dengan remote.. masalah kabur pun mcm takde jer...

just my 2 cents... B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.185 seconds