Masalah Persona Elegance

More
10 years 4 months ago #18358 by malyadayada

gooey wrote: korang pernah jadi x mcm nie...lepas off engine, kuar kete.. bile nk tutup pintu jer tiba2 tangan/jari korang terkene renjat electrik...mcm electric statik gitu...sakit jgk la mcm semut gigit..hahaha


kalau macam nie kena check badan macam x sihat.. betoi ar tu static shock tu.. nak hilang benda tu senang aje kalau duk aircond lama aje kena macam nie..nak hilang dia buka kasut gesel2 kaki kat carpet insyaLLAH HILANG . boleh cuba
The following user(s) said Thank You: gooey

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #18376 by are-mad
naset cube cek relay nye

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #18403 by Bobbyazri
aku baru dapat kete PE ni...katenyer tahun 2012 nyer. setelah menkaji post2 sebelom ni, yg ader masalah yg samer...tak tau la masalah ke atau tak. just that, brek aku tak kuat.

macam ader sebelom ni, kene tukar brek lagi mantop. ok...paham dah.

tapi tang aper namer benda kecik tuh....maner nak carik ek??

ader saper2 leh rekomen kedai outsider yg power merepair dan nasihat kete PE ni??

area Rawang

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #18404 by sepanbab sekuerpent

Bobbyazri wrote: aku baru dapat kete PE ni...katenyer tahun 2012 nyer. setelah menkaji post2 sebelom ni, yg ader masalah yg samer...tak tau la masalah ke atau tak. just that, brek aku tak kuat.

macam ader sebelom ni, kene tukar brek lagi mantop. ok...paham dah.

tapi tang aper namer benda kecik tuh....maner nak carik ek??

ader saper2 leh rekomen kedai outsider yg power merepair dan nasihat kete PE ni??

area Rawang


bro BOBBYAZRI..saye pun mule2 dapat PE ni merasakan bende yg same tapi bile dah lame2 pakai tu rase best plak brek die sebab brek tak terlalu mengejut..saya penah wat emergence brek dgn berbekalkan PE b-line jer so far ok la walaupun takde abs dan handling pun ok..biase la kete baru ni kite tak biase conditionnye..hihihi

PE1209 - southern region
FB : Key Pad Lock

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #18413 by limiey
Replied by limiey on topic Re: Masalah Persona Elegance

sepanbab sekuerpent wrote:

Bobbyazri wrote: aku baru dapat kete PE ni...katenyer tahun 2012 nyer. setelah menkaji post2 sebelom ni, yg ader masalah yg samer...tak tau la masalah ke atau tak. just that, brek aku tak kuat.

macam ader sebelom ni, kene tukar brek lagi mantop. ok...paham dah.

tapi tang aper namer benda kecik tuh....maner nak carik ek??

ader saper2 leh rekomen kedai outsider yg power merepair dan nasihat kete PE ni??

area Rawang


bro BOBBYAZRI..saye pun mule2 dapat PE ni merasakan bende yg same tapi bile dah lame2 pakai tu rase best plak brek die sebab brek tak terlalu mengejut..saya penah wat emergence brek dgn berbekalkan PE b-line jer so far ok la walaupun takde abs dan handling pun ok..biase la kete baru ni kite tak biase conditionnye..hihihi


ya betol tu sepanbab sumer kete xsama handling n conditionnye... kena paham dlselami jiwanye anda pasti puas dengan PE...
xkenal maka xcinter

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #18442 by naset
Replied by naset on topic Re: Masalah Persona Elegance

are-mad wrote: naset cube cek relay nye

ok,aku cuba check relay dan update kt cni yer

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #18449 by wan3076
Masalah yg still x dapat diselesaikan semenjak beli:

1. Door trim kiri berbunyik bile jalan x rata or >120kmh

Dah pg coe n sc kmpg baru, jap je ilang pastu dtg blk bunyik tu..

2. Bunyik cm cengkerik kat housing radio esp biler jalan x rate

Still x dpt solve huhu

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #18454 by farid lo

wan3076 wrote: Masalah yg still x dapat diselesaikan semenjak beli:

1. Door trim kiri berbunyik bile jalan x rata or >120kmh

Dah pg coe n sc kmpg baru, jap je ilang pastu dtg blk bunyik tu..

2. Bunyik cm cengkerik kat housing radio esp biler jalan x rate

Still x dpt solve huhu


masalah yang di hadapi ko sama je ngan ak bro...aduyai.. pasal door tu, itu hari g sc ada komplen...so dorg akn tukar 'DOOR CHECK" ..brg tak smpi lg wat masa skrg.dh pasang nti br tahu samada selesai masalah atau tak.

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #18528 by farid lo

imam wrote: FC-std la kot klu dlm town
brek- a'aa mmg persona punye brek ade mslh sket..kene tukar master pump besar sket..nk best trus msk brek disk..btw..persona kat femly car..so drive slowly..:P
seat belakang-sila balut pada bracket tu dengan tape..insyaAllah xde bunyi lagi..

bro...bracket tu macamana rupanye??leh update pic...or locationnye di mana...sy nubiess

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago - 10 years 4 months ago #18694 by loki_J
Replied by loki_J on topic Re: Masalah Persona Elegance
mslh den dari dulu...bile brek bunyi cm wisel skit2...da tukar brek pad bendix MK pon sama gak...da sembur angin..pon sama gak...da tukar disc depan pon sama gak...apekehal nye pon aku xtau...fenin3 :S
Last edit: 10 years 4 months ago by loki_J.

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #18779 by mnazri34
belakang pakai drum k disc?kalo disc try check blkg plak..
kot2 brake pad dh nk kong..

bulan 6 ni masuk 2 tahun pakai PE..
so far masalah y aku ada..
bunyi nyet2 dari krusi belakang..
soletep tmpt cangkuk blkg tu settle dah..

2nd problem, rpm tibe2 drop ke 600 masa berhenti kat trafik light..
g sc mintak diorg update ecu..
diorg kata diorg reflash j..
so far ok laa..

y ketiga, bila laju dlm 140 ada bunyi ular sawa kat dashboard..
SC kata mmg mcm tu.. nk trace problem mcm susah plak sebab
die bunyi time tgh speeding..
takkan nk jenguk2 kat bwh dashboard time drive..
pengajarannya, jgn bwk laju2.. kalo laju nnt ular tu bangun.. hua3..

satu lg, minor problem j..
speedometer x sama dgn speed dlm gps..
speedometer = 100kmj.. garmin = 92kmj..
tanya SC, diorg dh check n dan mmg mcm tu..
tgk persona lama ok j speedometer die..

overall : gua still sayang PE gua..haha :D

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #18784 by loki_J
Replied by loki_J on topic Re: Masalah Persona Elegance
belakang disc...tp tula sbb yg bunyi kt belah depan....xpe nnti g SC agi cmne...

btw...bunyi ular sawa tuh cmne.. :blink:

psl speedometer tu memang cmtu la gamak nye...dia nk safe kt kite dari terlebih laju kot... ;)

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.214 seconds