Masalah Persona Elegance

More
10 years 5 months ago #20205 by freedom_blue

are-mad wrote: aku nye pe masaalah kadang2 susah nak hidupkan engin masih xsetle,, boleh crank tp engin xhidup,, cuba 3-4kali bru bleh......


pernah jadi gak masalah ni..tapi bukan selalu kadang2 je..tuning problem kot ataupun fuel pump x baca minyak kot..just my 2 sence.. :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #20636 by Hazmy_Iman
Aku pernah gak jadi problem camni.. dari pemerhatian aku:

- problem ni slalu terjadi bila jalan short distance di mana enjin belum sampai operating temperature pastu kita stop enjin.
- aku expect problem ni mungkin sebab flooding dalam kebuk pembakaran sebab mmg masa tu minyak rich..
- so setiap kali aku nak jalan dekat, aku akan rev kosong sampai RPM 3000.
- resultnya? senang nak start bila jalan dekat..

btw, kenapa rasa macam pernah nampak nick freedom_blue ni kat forum lain ek?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #20640 by freedom_blue
famous ni.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #21524 by nkq1987
masalah terbaru, kete engin tiba2 mati. stop kat tepi jln, start balik ok plak. check engin pon x nyala. masalah ecu ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #21525 by nkq1987
masalah terbaru. td kete engin tiba2 mati, tekan minyok pon x jln. stop kat tepi jln, start balik ok plak, check engine lampu pon ok je. masalah ecu ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #21536 by freedom_blue
x pasti..cuba check balik dgn SC..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #21541 by personaEL

nkq1987 wrote: masalah terbaru. td kete engin tiba2 mati, tekan minyok pon x jln. stop kat tepi jln, start balik ok plak, check engine lampu pon ok je. masalah ecu ke?


aku penah kne camtu,...ko pegi SC, pastu gtau dia mslh tu n suh dia flash ecu semula...masalah selesai :whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #21542 by nkq1987
petang dah pegi, check ecu ok, x de error, tunned balik ori setting. until now ok lg, tp kete mcm dah jd sedap je.... hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #21550 by freedom_blue

nkq1987 wrote: petang dah pegi, check ecu ok, x de error, tunned balik ori setting. until now ok lg, tp kete mcm dah jd sedap je.... hehe


:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #21553 by freedom_blue
ada sesiapa kat sini pernah kena masalah steering rack tak? kira kena tukar baru sal defect?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #21554 by personaEL

freedom_blue wrote: ada sesiapa kat sini pernah kena masalah steering rack tak? kira kena tukar baru sal defect?


sy penah kena..masa tu dlm warranty lg..SC tukar baharu..tp amik masa 3 bln (lau xsilap) SC order..tp bila nk pasang, amik masa 1/2 hari..memang meletihkan..huhuhuh...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #21571 by Sleyer
Replied by Sleyer on topic Re: Masalah Persona Elegance
pe benda steering rack ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.162 seconds