Share gambar Rim korang

More
10 years 3 weeks ago #20378 by JibekDaGreat

Bro Jibek, masih lagi 17" huhu


banyaknye rim sukan bro,bro pakai adjustable ke.?

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 3 weeks ago #20379 by man black eagle

bro wan3076,
Hehe mmg terbaik rate spring 6k. Jalan jauh, tiba2 nak speed pon, mmg lancar ja pegi, sebab kedudukan kereta stabil :)

bro JibekDaGreat,
17" bro, murah2 ja tu.



ye ke bro, aku dulu pkai 4k dpan &blakang, pas sagat sgt2 ( sebab x buat ketuk fender [smpi skg sagat] )
pastu ingat klu tukar blakang keras sikit leh la x sagat, sagat jgk. skg pkai 8k blakang, 4 k dpan, makk oi, keras giler la pulak, x pe, nti nk try 6k. thanks

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 3 weeks ago #20380 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic Re: Share gambar Rim korang

Salam derr2... Kali ni, TE37 lak :cheer:


smart bro..ini mesti lowered...

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 3 weeks ago #20382 by epit
Replied by epit on topic Re: Share gambar Rim korang

bro wan3076,
Hehe mmg terbaik rate spring 6k. Jalan jauh, tiba2 nak speed pon, mmg lancar ja pegi, sebab kedudukan kereta stabil :)

bro JibekDaGreat,
17" bro, murah2 ja tu.



ye ke bro, aku dulu pkai 4k dpan &blakang, pas sagat sgt2 ( sebab x buat ketuk fender [smpi skg sagat] )
pastu ingat klu tukar blakang keras sikit leh la x sagat, sagat jgk. skg pkai 8k blakang, 4 k dpan, makk oi, keras giler la pulak, x pe, nti nk try 6k. thanks

bro 8k keras tu, bro x perlu ketuk fender, cuma potong sikit kat mudgard [email protected]"daun pisang" yg berlaga sikit je dgn tyre tu... alamak mcm mana ek nak bgtau....

bro jibek - ha'a, boleh laras... tukar² jek ni, kalau x tukar habis duit belanja den :P
The following user(s) said Thank You: man black eagle

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 3 weeks ago #20384 by adzmiration
Bro Epit..size tayar ape..205/45/17 ~ 215/45/17 ~ 205/40/17 ~ 215/40/17 :unsure:

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 3 days ago #20672 by epit
Replied by epit on topic Re: Share gambar Rim korang

Bro Epit..size tayar ape..205/45/17 ~ 215/45/17 ~ 205/40/17 ~ 215/40/17 :unsure:

205/45/17 bro... Bole lagi kalau sapa2 nak lebar 215 hehe

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 21 hours ago #20692 by adzmiration
smart2...ambe belum terbuka hati nk tuka rim lagi... :lol:

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #20712 by sprint69
geng, aku cadang nak tukau rim 16 dgn tayar 205/50/16 bukak 7.5 .. sekarang ni ade konpius sket dengan sagat menyagat ni... set up standard bau kilang nye abs, spring... ade kedai kate rim 16 kalo yg bukak 7.5 sagat.. ade tak.. mcm mane ekk..

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #20754 by redleo
Replied by redleo on topic Re: Share gambar Rim korang

Salam derr2... Kali ni, TE37 lak :cheer:


smart bro..ini mesti lowered...


fuhh.. memg smart kereta boss..

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #20758 by adzmiration

geng, aku cadang nak tukau rim 16 dgn tayar 205/50/16 bukak 7.5 .. sekarang ni ade konpius sket dengan sagat menyagat ni... set up standard bau kilang nye abs, spring... ade kedai kate rim 16 kalo yg bukak 7.5 sagat.. ade tak.. mcm mane ekk..



kalau 17" 7.5 dgn tayar 215/45/17 ada sagat skit..skit jer...kalau 16" dngn tayar 205/50/16 xbrp sangat la sagat nye..paling kena pun skrew dekat fender tayar belakang.. tu tukar je..

ramai orang suda pasang rim..diorang lebih tau la..mybe diorang bole bagi pandangan...he3

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago - 9 years 11 months ago #20931 by JibekDaGreat





salam all.,saya baru je pasang sim sukan,bagai nak rak cari,.ikut citarasa saya mcm menarik...komen dan advice dihargai..,rasanye tinggal fog lamp je lagi nak pasang..ade tak sesapa kat sini yg ade membe ke leh dapat murah sikit harga fog lamp n suis.tq
Attachments:
Last edit: 9 years 11 months ago by JibekDaGreat.

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #20935 by nAkAtA_88
Nie bru PLAYBOY.....
huhuhu.....smart bro,bpe inci nie????
Nnt jgn lpe psang stiker yerk????
Hehee.....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.498 seconds