Share gambar Rim korang

More
10 years 1 month ago #20937 by JibekDaGreat

nAkAtA_88 wrote: Nie bru PLAYBOY.....
huhuhu.....smart bro,bpe inci nie????
Nnt jgn lpe psang stiker yerk????
Hehee.....


hi bro.,tu 17" tayar achilles 205-45-17..,blakang so far naik 3 orang total berat 170kg tak sagat.,so camne ye bro.,perlu tak masuk adjustable.,then tentang sticker tu mmg berminat tapi camne nak dapatkan bro..?

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #20952 by nAkAtA_88
Ko area mne yerk????
Kalo tak sgat tak perlu la pkai adjstble....
Tpi kalo nak lyan koner.....
140-160 ats hghway....pkai je trus kan...
Huhuhu....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #20953 by JibekDaGreat

nAkAtA_88 wrote: Ko area mne yerk????
Kalo tak sgat tak perlu la pkai adjstble....
Tpi kalo nak lyan koner.....
140-160 ats hghway....pkai je trus kan...
Huhuhu....


saya area desa petaling kl bro..,so far tak sagatla.,tp xtau future mcm mane.,kalau la btol2 tak sagat,ade tak effect lain nanti klu xpakai adjustable.,mcm allignment lari ke,drive shaft problem ke.,atau ape2 gakla..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #20958 by nAkAtA_88
Tak de kot.....
kalo pkai kete ari2....
better tak yah pkai adjstble la kot....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #20965 by JibekDaGreat

nAkAtA_88 wrote: Tak de kot.....
kalo pkai kete ari2....
better tak yah pkai adjstble la kot....


btol ke bro.,sebab saya adela terbaca forumer reply kat forum ni kalau lama sangat pakai rim 17" xpakai adj nanti toe akan lari,xsilap saya la ada terbaca aritu,tp xingat dalam topic mane..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 2 days ago #21178 by despajero
JibekDaGreat....cantek sport rim ko....memey citarasa ambo....lebey kurang mcm ni la aku nk cari...

dpt cari kat mane rim tu? Ape nama brand dier?
berapa kos kerugian...hihi?


Nakata...kat tempat ko ade byk tak pilihan rim mcm ni?....tp aku nk menten saiz rim stndet 15"...hehe

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 2 days ago #21180 by nAkAtA_88
Inshallh ada.....
kalo ko btul2 nak nnt aku cri kan....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612
The following user(s) said Thank You: despajero

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 2 days ago #21183 by JibekDaGreat

despajero wrote: JibekDaGreat....cantek sport rim ko....memey citarasa ambo....lebey kurang mcm ni la aku nk cari...

dpt cari kat mane rim tu? Ape nama brand dier?
berapa kos kerugian...hihi?


Nakata...kat tempat ko ade byk tak pilihan rim mcm ni?....tp aku nk menten saiz rim stndet 15"...hehe


Hi bro despajero.,rim tu saya bli dari rawang.,kalau bro nak rim mcm tu kat rawang n sunway ada saya da servey.,kalau ikut price sunway murah sikit,tp price kat rawang jd mahal mungkin nak cover rim besi n tayar yg saya trade tu kot.,sebab lepas tolak tayar n rim besi tu saya kene topup 600= je siap pasang sekali dengan 2-3 bende lgla saya pon tak ingat ape bende.,tp tula harga yg saya kene tambah.,bab brand saya pon xtau sebab kat kotak tulisan jepun.,xde satu line pon tulisan orang putih..tak silap saya ade 2-3 model lg yg lebih kurang esign mcm tu.,bro bole try tengok kat lelong.com.my..
The following user(s) said Thank You: despajero

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #21239 by despajero
JibekDaGreat --> tima kasih bro sbb explain panjang lebar. Rawang memey aku dh mark/target utk tempak aku nk tukar kasut baru. Anyway rim bro mmg cantek pd pandangan mataku....tahniah...hihi


Nakata --> Tima kasih n aku mmg sgt hargai offer ko utk carikkan rim tu...aku mmg carik rim tp no hurry...tp nanti aku akan cuba uploadkan gambar contoh2 rim mengikut citarasa aku...supaya senang ko paham konsep rim yg mcm mana aku nk...hehe

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #21240 by JibekDaGreat

despajero wrote: JibekDaGreat --> tima kasih bro sbb explain panjang lebar. Rawang memey aku dh mark/target utk tempak aku nk tukar kasut baru. Anyway rim bro mmg cantek pd pandangan mataku....tahniah...hihi


Nakata --> Tima kasih n aku mmg sgt hargai offer ko utk carikkan rim tu...aku mmg carik rim tp no hurry...tp nanti aku akan cuba uploadkan gambar contoh2 rim mengikut citarasa aku...supaya senang ko paham konsep rim yg mcm mana aku nk...hehe


Bro despajero.,trima ksh bro for the compliment,btw arini xplore jalan.yg lbh mencabar dan beralun.,ternyata ade sagat gak,tp xterlalu la.,mgkn sbb berat diblakang,ade 3 org jd tu yg punca sagat,sagat kat jalan beralun saja,bonggol alhamdulillah ok so far..

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #21287 by despajero
sama bro

atas sbb tu juga la aku nak menten guna rim 15inci...jgn kat malaysia ni teruk...kalu slalu bwk berat spring makin lama makin kendur...lain la kalu guna adjusttebel kot...hihi

JibekDaGreat wrote: Bro despajero.,trima ksh bro for the compliment,btw arini xplore jalan.yg lbh mencabar dan beralun.,ternyata ade sagat gak,tp xterlalu la.,mgkn sbb berat diblakang,ade 3 org jd tu yg punca sagat,sagat kat jalan beralun saja,bonggol alhamdulillah ok so far..


PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #21304 by JibekDaGreat

despajero wrote: sama bro

atas sbb tu juga la aku nak menten guna rim 15inci...jgn kat malaysia ni teruk...kalu slalu bwk berat spring makin lama makin kendur...lain la kalu guna adjusttebel kot...hihi

JibekDaGreat wrote: Bro despajero.,trima ksh bro for the compliment,btw arini xplore jalan.yg lbh mencabar dan beralun.,ternyata ade sagat gak,tp xterlalu la.,mgkn sbb berat diblakang,ade 3 org jd tu yg punca sagat,sagat kat jalan beralun saja,bonggol alhamdulillah ok so far..


betol la tu bro.,sebab baru skali je saya bawak kat jalan yg beralun trs spring jd lembut.,mcm da tak keras langsung tu.,saya perasan sangat....

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.156 seconds