Kesesuaian Sport Rim & Tyre

More
10 years 5 months ago #16526 by gooey
kalo prob tayar sagat tepi aku rasa xda kaitan dgn saiz centrebore kot sbb saiz centrebore ni just nk tau dia muat x dgn hub kereta... rim after market biasanya centrebore dia besar sbb nak bg muat dgn bnyk model kereta kat market.. so, diorang juz gna o-ring (Hub Centric Ring) yg pelbagai saiz nk bg rim baru tu betul2 center dgn hub supaya bila jalan x gegar... kalo bab sagat ni aku rasa saiz offset n lebar rim tu lg penting...
kalo ada silap n salah tolong perbetulkan..hehe :P :P

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #16528 by arfaie
sagat sbb offset ngan design firewall tayar..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #16590 by fizee05
skali tembak x kena da.. ha ha :silly: :silly: :silly:

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #16595 by gooey

sagat sbb offset ngan design firewall tayar..


bro, design 'firewall' tayar??? mksud bro design sidewall tyre kot... :P
tayar skang semua radial construction......tayar bas n lori jer diagonal.....tyre radial ni sidewall dia lebih lembut...sbb tu tayar nmpak mcm kempis walopn dh masuk angin cukup2... jngn dok inflate tayar tu sampai jd tegak plk...meletup jap lg ssh... design sidewall tayar mcm mana nk elakkan sagat tu bro?

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #16645 by arfaie
sidewall la kut..aku bkn tau sgt istilah tayar :lol:

macam ada tayar sidewall tegak, y tu mudah sagat banding y sidewall y ada curve

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #17902 by syukri786
saya ingin meminta pendapat, apa yang perlu saya tambah dan tolak untuk lowed kan PE M-line saya dengan mengekalkan sportrim dan tayar asal.. tq

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #17912 by nAkAtA_88
Pkai spring sport je dah ok bro.....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #17926 by syukri786
klu sport spring tu xde sagat menyagat ka bro.. suggest jenama n klu ble around harganya skali bro.. nak gak nampak lowred PE saya tu.. tq bro..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #17950 by syukri786
ada satu soalan lagi tuk para otai2 sekalian, klu saya masok lowred spring tu ada benda lain x yang perlu di tukat.. nak pasang tp tkut macam2 plak kedai suh tukar (yang x perlu ditukar sebenarnya) nti..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #18054 by despajero

ada satu soalan lagi tuk para otai2 sekalian, klu saya masok lowred spring tu ada benda lain x yang perlu di tukat.. nak pasang tp tkut macam2 plak kedai suh tukar (yang x perlu ditukar sebenarnya) nti..


rasanya....yg akan ditukar 1 barang jer iaitu spot spring.....apa yg kedai perlu buat....cabut spring lama....pastu ganti spring baru...itu jer dah!... ;)

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #18096 by syukri786
ok2.. thx to u all bro..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #18102 by personaEL
sy pun bminat nk lowered PE...cuma tkut nti sagat plak..huhu :sick:

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.142 seconds