Kesesuaian Sport Rim & Tyre

More
10 years 1 month ago #19743 by arfaie
205/45/17

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #19759 by JibekDaGreat

205/45/17


ok.,so kalau saya pakai tayar size ni.,pon akan kene gak ke yg sagat2 tu..sbb konpius gile ni.,kalau pakai 17" kang bawak org blakang sagat2 pulak.,nak pakai yg 16" tapi mcm ade banyak gap antara tayar ngan arch blakang.,penin tol la...

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #19760 by nAkAtA_88
Bro....kalo pkaI 16 pon akn sgat jgk kalo bwk org.....
17 plak mmg akn sgat....kalo tak nk ada gap sgt msuk adjstble trus....
itu time bleh adjust smpi tak nmpk gap pon bleh....
hehehe....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #19764 by arfaie
senang je cite.. 205/45/17 ataupun 205/50/16 dua2 akan sagat..sebab? sebab tayar ko tu dah lebih lebar dari ukuran asal.. 195/60/15. sagat bkn sbb saiz rim semata, tp sebab lebar tayar jugak

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #19765 by JibekDaGreat

senang je cite.. 205/45/17 ataupun 205/50/16 dua2 akan sagat..sebab? sebab tayar ko tu dah lebih lebar dari ukuran asal.. 195/60/15. sagat bkn sbb saiz rim semata, tp sebab lebar tayar jugak


ooo.,ic.,so maknanye xde beza la kalau pakai 16 or 17 tetap sagat.,cuma yg bezanye sagat kaw dengan tak berapa kaw jela ek.,bab adj tu.,kalau saya tukar abs dienye comfort ade tak mcm yg asal.,sebab yg saya tau kalau da tukar racing nye parts selalunye akan jd keras mcm da tak lembut seperti yg asal la..ni teori masa saya guna moto la,kalau ori abs rasa lembut bile da masuk racing parts rasa mcm dakk takde henjutan bile lalu kat bumper...

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #19770 by nAkAtA_88

senang je cite.. 205/45/17 ataupun 205/50/16 dua2 akan sagat..sebab? sebab tayar ko tu dah lebih lebar dari ukuran asal.. 195/60/15. sagat bkn sbb saiz rim semata, tp sebab lebar tayar jugak


ooo.,ic.,so maknanye xde beza la kalau pakai 16 or 17 tetap sagat.,cuma yg bezanye sagat kaw dengan tak berapa kaw jela ek.,bab adj tu.,kalau saya tukar abs dienye comfort ade tak mcm yg asal.,sebab yg saya tau kalau da tukar racing nye parts selalunye akan jd keras mcm da tak lembut seperti yg asal la..ni teori masa saya guna moto la,kalau ori abs rasa lembut bile da masuk racing parts rasa mcm dakk takde henjutan bile lalu kat bumper...


Tu lumrah alam bro....hehehe....
Kalo nak kete tu rare,ranggi,smart....
Mmg kne korbn kan la skit kselesaan tu kan....
Huhuhu....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #19817 by arfaie
correct nakata :)

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #19819 by nAkAtA_88

correct nakata :)


Huhuhu....lpas aku jmpe arfaie ari tu....
Pmkiran kte dah serasi....hahaha.... :silly:

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #19850 by AMuslimStranger
Just nk share from my personal experience. Baru je tukar rim 16'', dgn tyr profile 195/50 continental. Baru smlm bwk kete dgn full load (5 org) di jln yg berlobang2 n beralun2 dgn speed >120 kmj, alhamdulillah xde masalah sagat-menyagat :)

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #19853 by arfaie

correct nakata :)


Huhuhu....lpas aku jmpe arfaie ari tu....
Pmkiran kte dah serasi....hahaha.... :silly:


hehe :lol:

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #19863 by atanzx
salam tuan puan,

hehe.. nok tanye ahh.. aci ke tak kalo lowered suspensi blakang je!! hehe

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #19864 by nAkAtA_88
Tak aci....sbb nnt kete ko nmpk cam boat :silly: ....

[email protected]
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.125 seconds