Salam Perkenalan Shah Alam..

More
10 years 10 months ago #7887 by SLeePiNG-PiSToN
dia kira tarikh booking kan..aku kuar 1 July..sebab 30 Jun tu baru WVM kuar....

servis lebey dari 1000km tu xtau lar warranty void ke x..tp xkan lar ngam2 1000km kena antar..biasa org antar sebelum 1000km kan?

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #7888 by SLeePiNG-PiSToN
dia kira tarikh booking kan..aku kuar 1 July..sebab 30 Jun tu baru WVM kuar....

servis lebey dari 1000km tu xtau lar warranty void ke x..tp xkan lar ngam2 1000km kena antar..biasa org antar sebelum 1000km kan?

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #7890 by jackall
tu lar pasal.. ari atau besok kut ngam ngam atau lebey skek seribu... nampaknya kena serbis la dalam minggu ni takut tersantak plak seribu lebeyyyyy ke.. takut void plak.. huhu...

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #7891 by Ijoy

NAMA : Nizam

PEKERJAAN : Swasta

NO PENDAFTARAN KERETA : W?M6009

WARNA KERETA : solid white

LOKASI : Shah Alam

DARI MANA TAHU PPEOC : Google Search

Salam semua..newbie dari shah alam..baru je dapat Persona ni..harap dapat tunjuk ajar dari sifu2 kat sini...


welcome to the club! :)

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #7893 by despajero

tu lar pasal.. ari atau besok kut ngam ngam atau lebey skek seribu... nampaknya kena serbis la dalam minggu ni takut tersantak plak seribu lebeyyyyy ke.. takut void plak.. huhu...


aku serbis lebih 1100...ok jer....budjet la timing nak book serbis appointment tuh....kekadang hr yg kita nak buat serbis tu dah fully book...so ter-extend kilometer nyer...so akn jd mcm aku ler tuh ehehe

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #7894 by jackall
mana ini olang... welkammmm gakk...


ps: awas bom..... !!

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 10 months ago - 10 years 10 months ago #7895 by SLeePiNG-PiSToN
hmm..susah gak camtu kan..aku booking hari ahad ni lar buat service..hari lain mmg xda can lar nak pergi..tu pun minta tolong anak buah aku hantarkan..

Bro Ijoi : Thank You :)

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”
Last edit: 10 years 10 months ago by SLeePiNG-PiSToN.

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #7896 by jackall

tu lar pasal.. ari atau besok kut ngam ngam atau lebey skek seribu... nampaknya kena serbis la dalam minggu ni takut tersantak plak seribu lebeyyyyy ke.. takut void plak.. huhu...


aku serbis lebih 1100...ok jer....budjet la timing nak book serbis appointment tuh....kekadang hr yg kita nak buat serbis tu dah fully book...so ter-extend kilometer nyer...so akn jd mcm aku ler tuh ehehe


itu macam kalu despajero, sejuk skik atu aku.. tp tul ke.. kena bayar gakk.. walaupun kononnya free.. hehe..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #7897 by despajero

dia kira tarikh booking kan..aku kuar 1 July..sebab 30 Jun tu baru WVM kuar....

servis lebey dari 1000km tu xtau lar warranty void ke x..tp xkan lar ngam2 1000km kena antar..biasa org antar sebelum 1000km kan?


SLeePiNG-PiSToN and jackall...aku nak share info kat korang....korang nak gi serbis kan....aku rasa semuanya silap paham kot....promosi ke tak...sama jer....ini info Jadual Servis(persona 1.6 Auto) yg aku amik kat sini....web proton-edar(After Sales Menu)


File Attachment:

File Name: IAFM_1.6_P...NA_A.pdf
File Size:164 KB

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.
Attachments:

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #7898 by jackall
owhh.. ok.. hahah... terima kasey atas penjelasan beserta bahan bukti.. haha.. so service dalam 130 henggek jer laa.. ermm..

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #7899 by SLeePiNG-PiSToN
hmm..memang sales exec tu menanam tebu di tepi bibir je lar ekh....hmm...

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”

Please Log in to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #7900 by despajero
Lps rujuk tu baru ler korang boleh hagak la brape budjet yg korang boleh kuar utk serbis akan datang....tgk la yg free tu haper.....labour jer kan....utk Serbis 1000km...cuma aku tambah extra RM68 henggek...utk menatang magnatrap tuh!....aku buat servis kat Proton-Edar Servis Centre itu sendiri....bukan dealer (caw. cheras...dkt sgt dgn Giant Tmn Connought and Bdr Tun Razak)

Aku tgk brg magnatrap tu,,,,menda yg letak kat Oil Filter rasanya....aku rasa ikut korang kot nak pakai ker tak :)

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.224 seconds